Verwarming

Bij het ontwerp van de installatie wordt een grondige warmteverliesberekening gemaakt zodat de verwarmingsinstallatie correct gedimensioneerd is. Het ontwerp wordt volledig besproken met de klant en na goedkeuring worden alle componenten van de installatie ter plaatse op de werf uitgetekend in bijzijn van de klant. We zorgen voor een kwalitatieve installatie die heel verzorgd afwerkt is.

Centrale verwarming met gas

​Eén van de meest toegepaste systemen is centrale verwarming op aardgas. Het rendement van condenserende aardgasketels is hoog en vraagt weinig onderhoud. De volledige installatie, inclusief de gasleidingen wordt door ons gekeurd en de nodige attesten worden opgemaakt. Een tweejaarlijks onderhoudscontract kan worden afgesloten.

Centrale verwarming met stookolie

​Ook bij stookoliebranders staat de technologie niet stil, condenserende stookolieketels halen bijna 100% warmte uit de stookolie. Deze worden dikwijls toegepast bij renovaties of op plaatsen waar er geen aardgas mogelijk is. Bij het plaatsen van een stookolieketel wordt deze door ons afgeregeld, de nodige attesten opgemaakt en kan er tevens ook een onderhoudscontract worden afgesloten.

Centrale verwarming met warmtepomp

​De moderne techniek van alle types warmtepompen zal in de toekomst niet meer weg te denken zijn. Verwarmen met een warmtepomp betekent minder uitstoot van schadelijke stoffen voor het milieu en een lagere energiefactuur. Voor de dimensionering van het type en vermogen van de warmtepomp is het belangrijk alle nodige gegevens van de woning inzake isolatie, oppervlakte,... te kennen. De keuze van de meest geschikte warmtebron is afhankelijk van het totaalproject van de woning. Bij het gebruik van een warmtepomp is het noodzakelijk over een warmteafgiftesysteem te beschikken die werkt bij lage temperaturen. Voor het sanitair warm water is de combinatie met een warmtepompboiler ideaal.

Vloerverwarming

​Een veel voorkomend warmteafgiftesysteem, vooral in nieuwbouwwoningen is vloerverwarming. De aangename warmte van vloerverwarming in combinatie met het zuinig verbruik is de ideale oplossing in combinatie met een warmtepomp of condenserend stooktoestel. Dit omdat de stooktoestellen een optimaal rendement halen bij lage temperaturen en vloerverwarming in tegenstelling tot traditionele radiatoren op lage temperatuur werkt.

Radiatoren & convectoren

​Beide warmteafgiftesystemen worden al jaren meest gebruikt. Ze zijn verkrijgbaar in alle modellen en kleuren. In tegenstelling tot vloerverwarming werken deze meestal op hogere temperaturen, ze kunnen ook ingezet worden als extra verwarming bij vloerverwarming vb. in een badkamer.

Vernieuwen van stooktoestellen

​De techniek bij de verschillende stooktoestellen is de laatste jaren sterk verbeterd. Condenserende toestellen verbruiken tot 40% minder energie waardoor het soms aan te raden is het oud stooktoestel te vervangen.

Onderhoud

​Onderhoud van stooktoestellen is verplicht, bij stookolie is dit jaarlijks, bij gas tweejaarlijks. Voor beiden kan u bij ons terecht.

Op deze manier kunnen ongewenste defecten tijdens de winter vermeden worden.

Warm water

​Naast het verwarmen van een woning heeft een stooktoestel een tweede belangrijke functie en dit is het aanmaken van sanitair warm water. Dit kan op verschillende manieren gebeuren. Indien er op gas gestookt wordt kan men kiezen voor het “doorstroom” principe, de ketel warmt het sanitair water op tijdens het aftappen. Bij alle stooktoestellen is het mogelijk een boiler te plaatsen, het volume van de boiler wordt bepaald aan de hand van het sanitair verbruik van de klant. Het is ook mogelijk een boiler te plaatsen onafhankelijk van het toestel die in staat voor de ruimteverwarming. Dit kan een elektrische boiler of warmtepompboiler zijn.

De combinatie met een zonnecollector kan de energiefactuur flink doen dalen.